By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 21-May-2007 15:46 Email | Share | | Bookmark
Masjid Baru Marang

 
 
 
View all 4 photos...


Kisah disebalik gambar
Masjid nih memang cantik....ambik nih time balik dari melawat kawasan pemecoh ombok tuh. Singgah untuk solat asor. Alhamdullilah ari tuh langit betul betul clear....dapat snap gambar2 nih. Persekitaran pun bersih...memang di jaga dgn rapi sekali....kat ruangan dalam masjid pung lawa dan kemas.Tapi kat dalam aku capture....gelap skit dan kureng cahaya..sebab lampu dok buke....so takder gambo dlm masjid...kalu nok tgk kene pegi sendiri laa k....terletak dekat dgn simpang 4 bandar marang.....


Sunday, 20-May-2007 17:47 Email | Share | | Bookmark
Damparan bot

 
 
 
View all 4 photos...


Kisah disebalik gambar


Boat boat nih semua ambik kat muara sungai marang....tika nih air surut....ramai yang duk baiki, cat dan tampong bot bot mereka.Aku minat tgk bot dlm keadaan macam nih...napok retro jerr....so gambo pung aku desaturate jer laaa.....bayangkan selama nih org takleh nak masuk kawasan nih sebab berair dan berlumpur....tapi dgn selambenyer aku redah tempat nih(nok tunjuk berani laa nih...saloh2 pasir basoh gelam situ jer aku)....tapi tepak nih bukan untuk lepak lepak...sebak berlumpur...kalu sape sape nok test bernafas dlm lumpur buleh teh....kehkehkeh


Saturday, 19-May-2007 23:26 Email | Share | | Bookmark
Pemecah Ombak - Marang Episode 2

 
 
 
View all 9 photos...


Kisah disebalik gambar

Arini aku bowok totally stranger untuk tgk pemecoh ombok. No erry no combat no palak. Arini aku mat sa dan mat bong jer hok conquer tepak nih. Sebelum sampai situ kami bertiga dang makan pisang goreng dgn kepok kat warong depan kampung aku tuh. Sambil sambil kekoh kepok....air nyor yang sejok kami hirup. Pende pende situ dok maha... kepon seria 5 btg ....pisang goreng seria 7 btg. Makner nyer makan 3 org baru 5 ria. Air tiga gelah baru 3 ria. So time tuh baru pukul 3.45ptg....rancang nok semayang asor di mejid marang. So kul 4 ingat baru nok tolok dari bukit bayas. So mcm biaser pejalanan untuk ker tempat tuh mengambil masa 15-20 minit(tuh keh mat bong bowok kete) dan perjalanan kami alhamdullilah seperti biasa lancar. Hari nih cuaca sangat superb...langit biru awan kurang...so untuk buat penembakan nih memang sesuai. So dlm kete aku adjust sudoh shutter dgn ap...sebab jarang aku buleh chances gini.Sapa jer dinung..kete kiterang park nearly dgn pintu masuk ke tempat tuh....so macam semalam aku dan erry naik motor tapi kali nih jalan kaki....so keadaan sedikit panas berpeluh laa mat sa dan mat bong...dierang nih memang...lemah sket....jogging malas....bersukan jarang jarang....org lain jaga badan tapi dierang berdue nih jaga perut kot kot lapar. ahahahha....time atas laluan pemecah ombok tuh...kami bertembung dgn 2 3 org budok budok kampung yang sedang mencari tempat untuk mengail. Sempat laa bertanyer....bersapa...tanyer dapat ikan aper...entah ape ape ikan yang dier cakap...aku nih ia kan sajer.....tapi untuk tenangkan fikiran i think this is the best place for me. Kecuali hari jumaat...sebab kawasan nih full dgn kaki kaki pancing......


Thursday, 17-May-2007 13:11 Email | Share | | Bookmark
Pemecah Ombak - Marang

 
 
 
View all 12 photos...


Kisah disebalik gambar

wah...dah berminggu minggu plan nak naik kat sini...arini baru buleh sampai kat situ tuh pung bertemankan erry dan kombat. Erry dgn kombat name jer org marang...tapi sekali habuk dok rajin sapa....aku hok duduk K.T nih pung bersungguh nok gi. Isk isk isk....nih ker org marang? Aku kalu jadi D.O...aku buang daeroh lamer doh 2 org tuh. So perjalanan dari umoh aku ker tempat tuh makan maser 15 minit...tuh pun g dgn moto. Moto aku sebuah dan moto kombat sebuah. Hok mule mule aku nok kabo...bahawasanya tempat nih memang best....tenang....nyaman....cool...dan more than words can say. Sape sape nak gi...buleh laaa tgk gambo tuh...tempat nih memang cantik...esok aku nok gi pulok...kalu dok ujang laaa. So till we meet again...tomorrow...bye


Monday, 14-May-2007 14:58 Email | Share | | Bookmark
Foto Gedik santai

 
 
 
View all 4 photos...


Kisah disebalik gambar

Ni adalah fotogedik...nanti laa aku komen pasal dierang.....yang besar tuh namer dier ayien dan yang speeky itam tuh oja.....memang suke posing maut


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net