By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 10-Jun-2007 16:44 Email | Share | | Bookmark
Pantai Chendering - Main Main



Kisah disebalik gambar

Bermulanya dgn kes kerajaan Terengganu mengubah waktu Balik pada hari khamis, kami terpaksa membuat perubahan pada jadual harian kami. Hari main main pada hari khamis terpaksa dipanjangkan kerana waktu kerje kami di singkatkan sebanyak 1 setengah jam. Maknenyer... saper yang balik kul 430 buleh balik pukul 3 ptg...saper balik kul 5 buleh balik kul 330ptg dan saper yang balik kul 530 buleh balik kul 4 ptg. So Dengan perubahan jadual cam nih....aktiviti terpaksa dirancang semula....biasenyer kami hanya makan dan minum pada petang khamis...tetapi kerana lebihan masa nih...kami terpaksa tambah juge aktiviti. So untuk minggu petama nih....kami beli goreng pisang dan keropok goreng dan air nyior untuk santapan ketika lepak nanti. So lokasi aku yang pilih....asalnya nok gi tok jembal...tapi jauh....so ambik yang terdekat sebab dekat ngan umoh erry. So cam biaser semayang asor dulu kat umoh aku dan 15 minit lepas tuh bertolak ke lokasi. Perjalanan 5-10 minit jer bergantung kepada kemahiran membawa kereta. so aku gi dgn moto gendong dgn erry, mat bong gi dgn kete...kombat dgn moto. So sampai saner org dah ramai....org memancing.....org mandi.....org ambik gambo(aku laa tuh)....org skodeng(?????)tipu jerr........dan org berjogging. Ombak time tuh dok berape ganah sangat....cume time tibe kat pantai...ader tompokan yang semacam minyak gitu....tapi rupanya bukan.....tompokan itu merupakan rumpai laut yang mati dan terapung di sekitar batu batu. So Kami macam biaser makan makan....dan snap gambar skit....pastu tgk tgk org dan balik. So overall...kami pergi saner entah ape ape...sebab tidak dirancang dan seronoklaa juge.


Tuesday, 5-Jun-2007 16:12 Email | Share | | Bookmark
car

 
 
 


Saturday, 2-Jun-2007 16:37 Email | Share | | Bookmark
Hari Persandingan Abang KU - Meiny dan Ema

 
 
 
View all 18 photos...




Kisah disebalik gambar

Arini ari persandingan abang aku"Khomeiny". Wife dier org bukit payong jerr...dekat "peh" dgn umoh aku. Arituh cuaca awalnya agak cerah dan panas....tapi lama kelamaan awan mendung berarak menutupi langit biru. So keadaan kurang menyerlah sikit...dan cahaya kurang meyinar. Tapi yang paling best arituh....aku jumpe otai dalam fotopages....kenal dah lame....tapi dlm fotopages jerr....korang mesti kenal dierang nih.....kak ayda dan abang farooq....mula mula jumpe memang tak kenal laaa...lepas dgr name time kenal diri tuh...aku cam pelik dan cam pernah dgr jerrr...tapi dimana ya? uper upernyer aku dah lamer fav kan due org nih dlm fav list aku.....banyak yang aku pelajari dgn dierang time event abg aku nih....memang dok lokek ilmu...camera dierang pakai pung superb...Abg farooq pakai Nikon Dx2 kak ayda d200. Tapi lagi superb care dierang kerje...respect untuk dierang berdua....so berbalik kepada kisah abg aku...majlis nih start kul 12.30....aku sampai kat sana dlm kul 11.45....datang awal leh tgk tgk keadaan dulu....so arituh ..acara renjis merenjis....makan berhidang....family foto dan sebagai nyer....sebagai mana biasa org bersanding buat. So aku memang letih giler 3 ari duk ikut dierang...tapi nih letih yang berbaloi...first time aku buat full homework untuk wedding dan dlm mase yang sama dapa jumpe 2 otai yang sememangnyer otai dlm bidang nih.


Sunday, 27-May-2007 23:31 Email | Share | | Bookmark
Lagoon - Kuala Ibai

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah disebalik gambar

Gambor nih ambik time matahari nok set. Aku dan mangkuk 3 org nih laa org suke jalan jalan pada hari minggu. Hari ni kiterang dok rancang nok gi lagoon...asalnyer nok gi mejid terapung tapi cancel sebab org rama sangat...untuk ker tempat nih....kiter terpaksa lalu ikut jauh sket...kalu dulu ader jalan potong...tapi lening dier tutup dgn divider besi...so dokleh nok wak aper laaa. Tapi time kiterang gi tuh...aie tgh surut....pasir kat situ memang halus sgt...ramai yang mandi manda...tak merbahaya kat sini....so kanak2 pun turut sama dalam acara mandi dan manda tuh...tapi mangkuk2 tuh memang panda bergaye....sebut jer nok ambik gambo.....panda jerr posing


Friday, 25-May-2007 16:39 Email | Share | | Bookmark
Shah Bandar

 
 
 
View all 12 photos...


Kisah disebalik gambar

Nih kali ker 2 aku pusing pusing shah bandar dan bot penambang. Baru Jer 2 minggu lepah...sekali lagi khidmat ja aku gunakan...kalu sokmo sokmo pung org lain payoh sket nok gi...arini cuace as usual menarik dan cantik...but i little bit hot....ja peluh jeruk dan aku makan jeruk. Dulu dok gi kat dataran shah bandor tapi kali nih aku dan ja lepak bowoh poko kat situ...rumput mcm rumput kat negara org putih....best. Pastu aku first time masuk tandas 5 bintang. 50sen jerrr...aku ingat kan mahal....so dlm sane boleh tido....hahahah...takdelaaa....boleh rehat laaa.....so saper nak tau cam ner rasa duk dlm 5 stars restroom come and visit terengganu.


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net