By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 15-Jul-2007 03:16 Email | Share | | Bookmark
PBKP - Wet market

 
 
 
View all 6 photos...


kisah disebalik gambar

wah hari ni cukup baik cuacanya...membolehkan aku mencapture gambar kat dalam pasar kedai payang. capture gambor makcik makcik, kakok kakok hok duk jual kepok....jual sayur. so nothing special about this entry actually...just wanna share my experiance capturing picture people selling and buying in a wet market. So macam biaser...aku keluor dgn zaza dan mimi.

ps: anybody tau kat mana nak dapat SB-800 below RM1200( i know it sound impossible but it worth trying) or underwater set ( below RM1K)


Saturday, 14-Jul-2007 02:36 Email | Share | | Bookmark
hijau bumi

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah Disebalik Gambar

Aku malah nok citer banyok dlm entry nih....aku pengetahuan pasal bunge nih fail skit. So aku jumpe a group of different kind of flowers beside pantai lama( i don't know the real name of that pantai) maser tuh pukul 11.00 pagi...kat ganu 11 pagi dah panas.....aku dgn kemeja itam dan bersinglet itam berdiri d tgh panas. Bijak bijak...topi dok bowok....semutar dok bowok.....kene molek "baham" demam aku. Untuk ambik gambo bunge dgn lebih dekat dan mengurangkan gegaran kalu dok bowok tripode yang untuk macro...aku kene berbaring atas tanah laaa.....biasernyer untuk steady kan pic tuh....kan pakai tripod kaki yang bleh bukak tuh...aku takde tripod cam tuh....takper lass....conservetif punyer skill kan ader....gune jerr skill tuh...cume malu dgn tak malu jerr....tapi biler dah passion tinggi malu dah ilang dgn sendirinyer. tu laa hasil aku bergolek golek atas pasir untuk ambik gambo bunge.

ps: anybody tau kat mana nak dapat SB-800 below RM1200( i know it sound impossible but it worth trying) or underwater set ( below RM1K)


Friday, 13-Jul-2007 14:43 Email | Share | | Bookmark
Di sana lagi

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah Disebalik Gambar

kali nih aku wak entry yang melibatkan struktur dalaman bangunan nih.....untuk outing nih...aku keluor dgn mimi dan zaza. Keluar dgn dierang nih memang best yang teramat. So nih first time aku masuk dan aku baru tau yang architect bangunan nih adalah king bahrin......it's quiet impressive...tapi sek sek arch kater nih aderlah design king bahrin yang terburuk...alasan dierang mengatakan itu bukan design yang biaser king bahrin yang buat dan macam bukan dier jer. Tapi apa apa lah...korang gaduh laa same same sendiri...tapi bagi aku ia dah cukup cantik dan sesuai dgn persekitaran. ye laa aku ni bukan nyer org architect bukan org design...maklum laaa "artarch"...heheheh....jangan mare. So aku, mimi dan zaza walkthrough laa ground floor tempat nih...dier punyer ukiran cantik...dier punyer material pun cantik....dinding dier gune mcm granite punyer material....nampok mcm batu berlapis tuh...so cantik sgt....kat main hall ader sebijik ukiran dan binaan kayu yang besar....aku tak pasti aper yang dier panggil pende nih...tapi memang unik dan cantik.....betul tengah tengah pende tuh diletakkan. sempat laa mimi dan zaza bermain main dan bermanja manja kat situ. itu ajer laa aku nak kisah kan kat korang...sebab aku dah banyak bagi entry pasal bangunan nih...so till then....bye

ps: anybody tau kat mana nak dapat SB-800 below RM1200( i know it sound impossible but it worth trying) or underwater set ( below RM1K)


Thursday, 12-Jul-2007 03:09 Email | Share | | Bookmark
Kampung Cina - Kuala Terengganu

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah Disebalik Gambar

Uh...letih letih.....perjalanan kalau nak best ke kampung cine nih dgn cara berjalan kaki, sebab jalan dier one way....jalan kecik....pahtu org parking sebelah kiri jalan...bertambah tambah kecik laa jalan tuh. Area nih memang banyak historical value...sebab tuh persatuan cine terengganu mewartakan tempat nih as a historical place. Bangunan-bangunan traditional nih masih lagi kukuh dan tidak dimamah usia. Kekemasan ukiran pada dinding bangunan mengagumkan banyak pihak. Maknanyer seni org org dulu nih tidak dapat disangkal lagi. So aku snap ketika matahari ingin meyingsing jugop....masalahnyer aku sedikit terlewat sebab matahari dah berada belakang bangunan...so takder laa sangat cahaya sebagai penerang...cume ada cahaya yang datang dari celah celah bangunan jerrr....yang bagusnya....bangunan ini kebanyakannyer dicat semula untuk menaikan serinya...nampak lebih cantik dan elegent. Dah lama nak snap kat sini diwaktu petang tapi "dok dang sokmo". Apa pun...good start for today...takper la kurang cahaya pun but atleast aku tau kat maner sudut sesuai nak snap. Tu laa seperti org putih putih kate.....jauh perjalanan luas lagi permandangan.hahahah...apelaa org putih tuh

ps: anybody tau kat mana nak dapat SB-800 below RM1200( i know it sound impossible but it worth trying) or underwater set ( below RM1K)


Wednesday, 11-Jul-2007 06:11 Email | Share | | Bookmark
Pasar Baru Kedai Payang

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah Disebalik Gambar

Aku masih lagi sedang mode bercuti...so masih ader masa untuk wat outing dgn kawan kawan...but FYI gambor manusia tidak dipotretkan kerana subject aku kali nih adalah building dan pilihan aku dalah bangunan baru pasar kedai payang...atau pung nama barunyer komplek bukit puteri kot? hahahah...aparah....main reke jee name. By the way....tempat nih dah fully complete sebab semua laluan sudah dibuka dan tiada lagi tali rentangan. So boleh laa bebas bergerak menyusur kawasan persekitaran. Tapi aku sekali lagi tidak mengambik peluang untuk naik ke atas sebab malas nok keluor dari kete. So aku ambik dari tingkap kete jerr. Kene molek time aku shoot tuh matahari sedang menyinsing. memang kene dgn mood lass...caler bangunan pung sesuai jer dgn reflection cahaya matahari.Bumbung caler oren gelap lagi laa menaikan mood enviroment dan last sekali background awan dan langit yang sederhana..cukup cantik. Kirenyer angle aku ambik tuh tak berapa sesuai sebab "sakok" tiang lampu...huhuhuh...nih laa kalu malas....dah banyok markah aku kene potong.

ps: anybody tau kat mana nak dapat SB-800 below RM1200( i know it sound impossible) or underwater set ( below RM1K)


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net