By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 21-Jul-2007 16:29 Email | Share | | Bookmark

 
 
 


kisah disebalik gambar

arini aku tak sihat ...sedikit selsema...tapi itu tak menghalang aku daripada mengambil gambar...biaser laaa....biler dah "berahi" demam, selsema dan sebagainya tak di hiraukan. Huhuhuh. Arini aku gi kat heritage house...ingat sempat laa naik umah tuh...tapi dah lewat da...tapi sempat laa aku snap view rumah nih dari luar.....area kat sini memang come dan cantik...sebab landskap dierang dah kasi cantik gitu..masih lagi mencuba filter polarizer....nampak tak itam itam kat tepi gambar tuh...tuh laa polarizer tuh...aku kacuk dgn uv filter sekali....sekali panjang sangat da..ok....ader lagi gambar tapi aku up untuk entry esok k......chow


Thursday, 19-Jul-2007 15:12 Email | Share | | Bookmark
fresh flowers from garden

 
 
 


kisah disebalik gambar

kisah arini pasal bunge.....mok aku nih memang suke bunge...tapi sekarang nih kurang sket bunge dier tanam...banyak yang rosak.....tapi bukan sebab mak aku tak reti jaga atau serangan serangga...tapi serangga cucu cucu mereke. Aku ambik kesempatan nih time aku rehat tengahari.....time tuh panas baik punyer....aku pun pende lagi ambik senapang dan memulakan pemburuan bunge bunge....time tuh ayoh aku baru balik dari mejid...dier pung tgk etek aku wak keje bodo tengoh panah tuh....maaf laa abah..sebab ader anok hok dok reti baser gini....so aku ambik laaa 2 3 jenih bunge...dan sample ader di atas. jadi tuh laa kisoh aku arini


Wednesday, 18-Jul-2007 15:58 Email | Share | | Bookmark
Seindah sinar mentari petang

 
 


kisah disebalik gambo


aku sebenarnya janji dgn mat sa nok ambik gambo dierang lawan volleyball dgn pak guard UMT. Dierang nih dari student Master in Aquacultur nak lawan dgn Security force UMT....heheheh...tapi aku sampai agak lewat dan dok berkesempatan untuk ambik gambo dierang...dierang main lagi tapi hari dah terlalu lewat...aku pung keluor dari UMT dan teruskan perjalanan aku ker tempat budak budak UMT ske lepak dan main main...Pantai Tok Jembal. Hari dah lewat sebenarnya sebab tuh aku hanya capture gambar matahari nak terbenam tuh....for ur information filter yang aku pakai tuh polarizer...so gambar akan menjadi sedikit gelap...tapi produce output yang cantik juge...aku baru jer beli seminggu....awal awal aku tak mahir laa nak setting cam ner camera aku kalau gune filter tuh...susah jugo...tapi biler dah seminggu mencube nih...semakin menarik dan bersemangat aku nak mengunakan filter polarizer tuh....aku beli polarizer cam ayam jerrr....jenama KEEP 67mm. Rege RM70. So kalau sape sape berminat buleh laa cube filter tuh....aku ingat nak test filter lain lak lepas nih....salam



Tuesday, 17-Jul-2007 06:25 Email | Share | | Bookmark
Semalam yang terang

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah disebalik gambar

petang semalam aku menjangkakan hujan...tapi meleset ramalan tv. Petang semalam memang cerah dan panas. Keadaan awan dan langit yang sangat cantik membuatkan aku teringin menembak....anak anak sedara aku pung join bapak sedara dierang menembak...tapi derang dok menembak tapi duk memekak. Bising "Bango"....tapi apa kan daya dierang masih kecik dan cute cute. Jadi aku dok maroh laa dierang memekak pung. Yang marah tok ma dierang laaa....hahahaha


Monday, 16-Jul-2007 10:37 Email | Share | | Bookmark
PBKP - Buah-buahan dan Makanan RIngan

 
 
 
View all 6 photos...


kisah disebalik gambar

gambar nih adalah kesinambungan dari entry yang lepas.....macam sequal entry laa nih...tapi this time aku, mimi dan zaza meredah pasor keda payang lebih dalam...iaitu tempat jual keropok dan jual buah buahan. Tempat jualan cam nih memang best sebab dier pakai mentol bulb tuh......cahaya kekuning kuningan.....nampak laaa reflection kat plastik dan buah buahan tuh.....so dari situ buleh belajar control camera dgn lebih baik....so bukan keje sia sia laa aku hari tuh.....


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net