By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-May-2007 11:13 Email | Share | | Bookmark
tenis court

 
 




Kisah disebalik gambar
kisah arini aku tak ambik kisah laaa....yang aku kisah adalah gambar yang aku ambik nih korang kisah ker? Suke suke hati aku jerr amik gambar cam tuh....memang takder keje laa nih. Esok aku keje kan pende baru yek...


Saturday, 5-May-2007 02:06 Email | Share | | Bookmark
Pulau Sekati & Muzium Terengganu

 
 
 
View all 8 photos...


Kisah disebalik gambar

arini kami tawan pulau sekati dan muzium negeri terengganu.....Perjalanan yang bermula dari rumah mat sa(kg Paloh) menuju ker muzium...pada awal nye kami ingat muzium dah tutup tapi mungkin itu adalah rezeki kami...walaupun hari dan nak magrib...matahari pun berchaya malap malap jerrr kami tetap masuk ker muzium untuk buat sedikit homework. Tapi kekurangan yang kami hadapi hanya laa cahaya...tapi itu semua dibawah kekuasaan Yang Esa. Masuk jer muzium,matahari yang tadi berselindung di balik awan pun muncul laa untuk sementara waktu...tak lame pung tapi cukup laa untuk mengsnap gambar sekeliling. Kami naik kapal besar...rumah usang...tapi takleh masuk laa dalam galeri pameran sebab tutup. Kebetulan ada event ape entah...event pancak silat kot.....kami nih malas sikit kalau event event cam nih.....so ape lagi kami bla laaa dari muzium tuh.....hari pung dah sedikit malap....dah pukul 6.30ptg so kami cepat cepat bergerak ker pulau sekati...nih yang paling best!! Untuk ke pulau sekati kami terpaksa melalui jambatan kayu yang sedikit usang...sepanjang 600 meter...bayangkan...kami naik moto melalui jambatan tuh......dgn bunyi rapuhnyer.....bunyi kayu longgornyer.....dgn penghadang yang patahnyer....sememangnya mencabar.....tapi respect laa org kampung pulau sekati...hari hari laluan nih jadi penghubung.


Friday, 4-May-2007 06:31 Email | Share | | Bookmark
Taman Shah Bandar - Episode 1

 
 
 
View all 10 photos...


Kisah disebalik cerita

Arini gi jogging ngan ja kat pantai batu buruk....Start kul 7 pastu abih dlm kul 7.45. Lepas tuh breakfast kat warong kat Kg. Ladang. Aku nok mintok Tea 'o' peng tapi terikut dgn order ja....mitok Tea peng....aku nih anti lactose(susu lemak manis yang disukai ramai jerr laaa). Lepas breakfast kami singgah kat cc ayien...aku pung ape lagi buang laa ape yang patut kat sane.....ingat nok ajok ayien tapi ayien tido lagi kat bilik dier...so teruskan perjalanan ker Taman Shah Bandar. Sampai kat sane dlm kul 9. Cuaca arini agak cerah dan menarik....so ader peluang laaa nak dapat shot shot yang menarik. Sampai2 jer dah tembak bangunan baru untuk gerai jualan....name ape aku tak tau lagi....sebab bukan aku yang buat bangunan tuh. Nanti aku jumpe tuan tanah aku tanyer laa. So..aku dan ja pung jalan jalan kat pasar kedai payang....round punyer round tapi arini hampeh skit kat dlm tuh....so keluar laaa....ingatkan nak balik terus...tapi kami singgah sekejap kat jeti bot penambang. Asalnya takde laa niat nok naik bot penambang tuh...tapi tgk org seronok jerr nak naik bot tuh...kami pung buat keputusan nok naik juge....tambangnyer memang murah...80 sen untuk satu hala....perjalanan dari jeti bot penambang mengambil masa 5 -8 minit untuk sampai ker jeti seberang takir....jadi dalam perjalanan tuh banyak yang buleh kite buat dan lihat...so dok rugi laaa. Sampai jer kat jeti seberang takir...kiterang turun untuk tunggu bot seterusnyer.....


Wednesday, 2-May-2007 15:55 Email | Share | | Bookmark
Pantai Chendering

 
 
 
View all 10 photos...


Kisah disebalik gambar

Pantai Chendering....pantai yang cukup cantik dan indah....pantai nih mungkin kurang dikenali kerana lokasi yang sedikit terlindung....tetapi hari ini istilah terlindung itu tidak lagi boleh diguna pakai kerana pantai ini telah menjadi lokasi pergambaran iklan. Iklan aper aku tak tau...tapi yang aku tau aku jumpe Amber Chia(duta guess asia)....dah laa pakai seksi...angin pulak kuat meniup sepoi sepoi bahasa melayu kuno. Time arrived tuh....dierang sedang packing untuk balik....so nak snap tak sempat sebab habiskan maser cuci mate dulu....hahahah....aku cuci mate pakai air laaa...kawan kawan aku yang cuci mate tgk Amber Chia. Itu lah yang membanggekan kami...selama nih lokasi nih kurang dikenali tetapi kini lokasi pantai chendering dipilih oleh produksi "mane entah" untuk membuat iklan mereke. Tapi yang best nyer...org kampung nampak macam memberi support yang tinggi(ye ke?...tgk ramai budok laki jerr hok berkerumung dgn kawasan lokasi).....aku pun dok hirau maner laa kat krew krew tuh sebab aku rela snap pokok dan batu daripada aku snap Amber Chia.(lugi lugi...kalau aku tau aku latang awal ooooo).Sempena cuti nih...ramai jugak laa yang datang lepak lepak amik angin dan buang angin kat sini. So ader maser nanti kawasan ini akan didatangi lebih awal.


Friday, 27-Apr-2007 11:24 Email | Share | | Bookmark
Dinners at NR restoran

 
 
 
View all 7 photos...


Kisah disebalik gambar

Malam semalam kami berenam telah pergi ker NR restoran.....Restoran dier memang cool....wood enviromental....kirenyer more to nature. Kawasan dier luas juga...tapi yang paling best tgh tgh restoran tuh ader tower dan diatas tower tuh pelanggan buleh order makanan dan minuman untuk makan di atas. Tapi hanya untuk satu kumpulan sahaja. So it is special to be there. Why?, sbb malam tuh hanya group kami yang buat reservation untuk tower tuh. Tapi sebut pasa tower tuh...takder laa tinggi sangat pun....dlm 3 - 4 meter jerr...so boleh laa tgk tgk pelanggan yang ader kat bawah tuh. Persekitaran memang bagus, cume kadang kadang bising kapal terbang landing dan take off. Dgn lampu sorot yang dim, melahirkan suasan romantik untuk pasangan kekasih. Tapi shafiq dgn ilham dokleh nok romantiklaa sebab ader kiteorang....hahahahaha....she's was suprised when she find out that we were there too.


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net