By: keba mamat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Sunday, 13-May-2007 15:16 Email | Share | | Bookmark
Muzium Episode 1

 
 
 
View all 8 photos...


Kisah disebalik gambar


Hari Sabtu.....hari yang telah dijanjikan....panjang dgn ayien call aku...ajok aku lunch. Aku pun ikut laa..sebab panjang nok belanje aku. Dierang nih bowok aku ke keda nasik kukus....lauk samer cam keda nasik padang tuh...cume nasik kukus yang berbeza. Ilham dan shafiq doh tunggu kiterang kat situ. Kedai tuh terletok kat Jalan kamaruddin...name keda aku lupe...sebab aku keluor maring dok mandi...jadi aku macam lost sket mareng...so kalau quality gambor kureng sket tuh sebab kelemahan aku sendiri.(sape suruh dok mandi)...sudoh makan ja sapa...dok sapa 5 minit ja duduk..kiterang dah nok gerok....kerane kesombongan dan keriakan masing masing....6 org gi 3 kerete...memang mewoh budok budok nih. Hampeh.....dari keda tuh perjalanan mengambil maser dlm 10 minit lebih kurang...(biase kalu aku rempit dok sapa 5 minit pun)....sapa jer kat muzium aku dan ja park dan terus beraksi ganas situ....sebab org lain sapa lambat sket.....nok kate sesat org ganu dos....so sapa jer semua 6 org tuh....mula laa perjalanan kami...banyok tepak kiterang gi...kalu ikut gambo tuh....main basikal...jadi kanok kanok riang....posing posing...gitu jerlaaa...jadi gambo tuh mengambarkan episode 1 of the story...so moral of the story...don't read this story


Saturday, 12-May-2007 03:21 Email | Share | | Bookmark
Empangan Kenyir

 
 
 
View all 6 photos...


Kisah disebalik gambar

nih aktiviti kami pada hari minggu...dah berminggu rancang nok pergi ker kenyir...tapi minggu nih baru laa tercapai matlamat kami. Tapi yang menyedihkan adalah...makanan tidak sempat untuk disediakan....maklumlah kami nih suke makan makanan air tangan sendiri. So pergi sana ingat nak mandi dan main air. Tour guide kami aka rudi aka kawan baik kami sudah menunggu kami di kuala berang tu pun sebab rudi memang org kuala berang. Rumah dier hanya 5 kilomete dari empangan kenyir. Setibanya kami di rumah rudi...makan ringan dan air kene laa kami beli untuk menghilangkan haus. Mungkin hari nih bukan rezeki kami kot....makanan tak dang nok buak.....cuaca pulok mendung....tapi kami dok kesoh...sebab tuh memang ketentuan tuhan...jadi redha dgn ketentuannya....perjalanan dari rumoh rudi mengambil maser 5-7 minit sahaja. Setibanya di pintu masuk empangan tetamu perlulah mendaftar diri di balai tetamu....seorang sudah cukup untuk mendaftar......tgk dari signboard ahad -khamis pintu gate dibuka untuk pelawat adalah 8pagi hingga 6 petang dan untuk hari jumaat 8pagi hingga 1.00 tghari dan dibuka balik 2ptg hingga 6ptg. So biler dah selesai kat balai tetamu tuh...kami pun naik laa ker bukit kenyir....pejalanan mungkin memakan masa 3 - 5 minit untuk sampai ker puncak empangan. Tapi sayang setibanya di atas empangan tuh.....pintu pagar untuk laluan kenderaan atas empangan d tutup.....so kami pun park kereta dan berjalan jer kat atas tuh.....habis lah kawasan kami jelajoh....so kalu korang nok tau cam ner keadaan kat saner....pergi la sendiri dan rasa sendiri...memang best(cume kami pergi tuh time nak ujan jerr) tapi ape ape pun memang best.


Friday, 11-May-2007 19:25 Email | Share | | Bookmark
moment of sunset

 
 
 
View all 5 photos...


Kisah disebalik gambar

subhanallah...itu jer kata kata yang mampu aku ungkapkan....aku tunggu moment nih....dari 6.45ptg sampai 7.10 malam.6.40ptg kami baru sampai ke taman tepian laut pulau kambing, sebelum sampai kami bertiga dah makan dulu kat restoran Selera Timur....buleh tahan...happening dan banyak choice. Harga pun murah dan berpatutan. Kelaparan sebab mase duk kat kenyir kami tak sempat sediakan makanan, lagi pun plan nih last minute...biasernyer sempat jugak wak mee hoon goreng. So setibanya kat Pulau Kambing....kami lepak kekenyangan. Duk situ semata mata nok capture sunset....may be today is my lucky day.....pemandanngan arini sebenarnya mendung pada petangnyer...tapi Tuhan lagi Maha Kuasa......sentiasa menolong hambanya. awalnya memang matahari terlindung dgn awan hujan tapi beralih bagi memberi ruang kepada manusia 3 org nih untuk meyaksikan matahari terbenam. tapi yang menakjubkan...kaler kaler tuh berubah sedikit demi sedikit ikut jarak matahari terbenam....fuh....sebelum nih ingat nak capture yang simple simple jerr...tapi dapat yang nih...alhamdullilah....berkat kawan kawan nih.....


Friday, 11-May-2007 06:15 Email | Share | | Bookmark
Tennis tournament - Peringkat Negeri

 
 
 
View all 12 photos...


Kisah disebalik gambar

macam biaser laa..ari jumaat kiterang jogging pagi kat pantai baru butok...eh salah eje ehh....batu buruk. Tapi start lewat sket. Arini ader 3 org mamat poyo yang nak jogging sekali dgn aku....hahahaha....hok paling koya...panjang ahhh...baju molek doh seluor molek doh....tapi paka selipar. 2 org lagi memang regular users untuk taman tuh. Lepah abih joggin kiterang gi minum dan makan kat bowoh jamban sultan mahmud......eh jambatan sultan mahmud.....dekat jerr dgn tempat tournament tennis tuh....sampai jer kat tempat tournament tuh....parking almost penuh....so buleh parking kat dlm area lerr....kami berempat terus pegi kat center court sebab ader game tgh berlangsung.....dapat snap 2 3 puluh keping kat saner.....adik member kiterang pung ader main...."si twins" aka adik ayien aka mesol. Abg dier memang dok support adik dier nih....ape ker dok nyer arini dier membuat rekod dunia apa bila menolak pelawaan kami untuk breakfast.keskeskes.....pusing pusing....aku boring laaa...sebab awan sedikit mendung....cahaya matahari kurang sket. So aku ambik laa gambo pemain no 1 negeri yang berbaju merah dan bertopi putih 2......oklaaaa....aku sampai tertido time tulis citer nih....so ok guys...remembered to brush ur teeth and smile like a "kerang busuk bango"


Wednesday, 9-May-2007 18:56 Email | Share | | Bookmark
kebun Tok Ki

 
 
 
View all 7 photos...


Kisah disebalik gambar

coming soon.....


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net